Goodbye David


Een leven vol passie en bevlogen
de creatie van een selfmade man
in idolatie van sterren en ruimte
Nu is hij gevlogen

David Bowie is weg, een popster en filmster, schrijver en mode icoon. Ik realiseer me nu  hoe hij mij heeft geïnspireerd, met name door zijn vele verschijningsvormen. Als mode vormgever een lust voor het oog. Zijn haarstijl en kleding wisselde met elk nummer, zoals zijn fantastische outfits van Ziggy Stardust en later zijn elegante stijl in mannenpak.

Met gemak kan je een collectie van zijn stijlen maken en deze branden voor nog vele jaren. Zijn fascinatie met de mode, visagie en haarstyling is een inspiratie zijn voor ontwerpers. zoals Jean Paul Gaultier. Niet alleen in kleding, maar ook privé had David een voorkeur voor mode. Hij is getrouwd geweest met Angie en Iman, beiden modellen.

Zijn cariere begon als muzikant maar hij groeide als artiest. Gefacineerd door het universum heeft hij meerdere nummers geschreven over de ruimte en sterren, zoals Space Oddity, Ziggy Stardust, man from Mars en Starman. Met de outfits markeerde hij zijn brand. De bliksem flits op zijn gezicht is zo herkenbaar, maar ook de zwarte ster van zijn laatse album Blackstar, die twee dagen voor zijn dood uitkwam. Zijn turbulente begin in de muziek heeft hij meesterlijk in zijn laatste levenswerk afgerond.
tekst Monique Ravensberg

DavidBowie-ziggystardustDavidbowie-jeanpaulgaultier

This way or no way
You know, I’ll be free
Just like that bluebird
Now ain’t that just like me
tekst David Bowie – Blackstar

DavidBowie-blackstar

More …

David Bowie

David Bowie by Jean Paul Gaultier

top 10 mannelijke muziek iconen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s