7 colorful fashion photographers


De serie colorful photo wordt afgesloten met een rondje mode. Textiel, kleding, identiteit, cultuur, de looks en air waarmee iemand zich presenteert fascineren en inspireren mij als vormgever. Hier komt mijn top 7 van favoriete mode fotografen.

seydou-keita

Seydou Keita

seydou-keita-zelf

 

 

 

 

 


SEYDOU KEITA
Seydou Keita is geen modefotograaf. In zijn studio in Bamako, Mali fotografeerde hij portretten. Zijn stijl is authentiek Afrikaans en geeft ondanks zwart wit een levendig poëtische tijdsbeeld. Door mijn studie in textiel uit West-Afrika geeft Seydou een waardevolle blik in de tijd  en de veelzijdigheid van Malinese mode.

 

omar-victor-diop

Omar Victor Diop

omar-zelf

OMAR VICTOR DIOP
Omar is bij toeval gaan fotograferen en weet speels en kleurijk zijn modellen in het licht te zetten. Met gemak combineert hij stijlen door elkaar alsof het een spelletje is. Stiekem heb ik een wens dat hij ooit een fotoshoot doet voor #moromoro. Ik denk dat hij als Senegalees een verrassende kijk op deze sieraden uit zijn land heeft.

 

ike-ude

Ike Ude

IKE UDE
Ike is zelf een wandelende stijlicon. Geboren in Nigeria mixed hij culturen en stijlen die hij in een zelfportret fotografeert. Geen kapsel of outfit is hem te bizar en daardoor creëert hij ongeremd nieuwe looks.

tim-walker

Tim Walker

 

tim-walker-zelf

 

 

 

 

TIM WALKER
Tim portretteert zijn modellen en beroemdheden grootser van zij zelf zijn. Hij bouwt decors met een verhaal die op zijn foto’s in de tijd bevriezen zonder de spanning uit het verhaal te halen. De verhalen lijken zo echt, dat je het zelf wilt meemaken

 

annie-leibovitz

Annie Leibovitz

annie-leibovitz

 

 

ANNIE LEIBOVITZ
Als een sprookjes koningin tovert zij modellen rechtstreeks in een sprookjes scene, waar de couture jurken als vanzelfsprekend in passen. De serie dream portretten voor Walt Disney met bekende personen is net echt. Annie is geliefd bij beroemde personen en sterren. Zij werkt vanuit hun naaktheid, dompelt ze onder in haar bad met energie en portretteert ze in een verrassend beeld met humor of sereniteit, waarbij de personen zijn kracht staat.

margarite-kerevana

Margarita Kereva

margarite-kerevana-zelf

MARGARITA KEREVA
Margarita is ook gecharmeerd van sprookjes. Als Russische vermengd ze haar folklore in de foto’s, die warm aandoen en een hoog babuskha gehalte hebben. Nu vind ik  babuskha ook prachtig.

kristy-mitchell

Kristy Mitchell

kristy-mitchell

KRISTY MITCHELL
Tot slot een dame die je meeneemt naar wonderland. Tot in de kleinste details maakt Kristy haar decor. Ze heeft verhalen tot leven gebracht die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Het is een ode aan haar moeder, die deze verhalen voorlas toen Kristy nog klein was.

Er zijn heel veel fotografen die inspirerend werk maken. Internet staat er bol van en als ontwerper zijn er zoveel stijlen dat je er dagen in kunt wegdromen. Daarom is het fijn dat er sites zijn die op hun manier aandacht geven vanuit een bepaald thema. Zo kijk ik regelmatig op trendtablet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s