colorful embrasse


brasadey16
Voor de elfde speciale dag in het jaar (HIY) wil ik aandacht geven aan een culturele dag. De onafhankelijkheidsdag van Suriname, die op 25 november is. Deze dag wordt kleurrijk  en met een Brasa gevierd. Brasa Dey betekent Dag van de Omhelzing in Sranang tongo. 

Ik ben opgegroeid met Surinamers. Mijn Surinaamse zus, Shirley Deekman en haar familie hebben mij kennis laten maken met het leven van een creoolse familie in Nederland. Ik leerde de muziek kennen, dansen, feesten, de klederdracht en vooral helpen in de keuken en genieten van de grote diversiteit van Surinaamse gerechten.

Shirley is zeer met haar cultuur verbonden. Ze bakt tropische taarten met een boodschap. Op 25 november gaat ze een event organiseren in haar taartenwinkel ‘Brasamaribo. Ik mag meehelpen en dat vind ik super tof. 

brasadey16-2Vandaag 20 november is het festival gevierd in Rotterdam. Iedereen kan elkaar weer ontmoeten en een brasa geven. Op het festival kunnen mensen genieten van cultuur, Surinaamse muziek, eten en vooral elkaar weerzien en een stevige brasa geven.

 

2 thoughts on “colorful embrasse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s