Fatoumata Diawara


Fatoumata Diawara - photo Monique Ravensberg

Fatoumata Diawara is touring again. Her show in Paradiso, Sunday 25 March 2018 was filled with mainly new songs from her latest album.

Fatoumata sings passionately with a warm recognisable voice. She loves her audience. With each song she briefly explains in English what the song is about. Now you can enjoy the song more along with the groovy rhythm and the charming melody. The songs are often about women and subjects from her beloved country Mali.

The passion for music radiates from Fatoumata. In the beginning she sings and plays a lot on the guitar. At the final of her performance she sings and dances more. As a professional dancer, she moves to the rhythm with grace and full of passion. She involves the audience by literally pulling them on to the stage. Everyone can get loose at her presence.

Did you miss this party?
She will return to Amsterdam on August 5 for a performance in the concert hall.

Fatoumata Diawara

Photo Collage Fatoumata Diawara - photo Monique Ravensberg

Fatoumata zingt vol passie met een hese warme herkenbare stem. Ze houdt van haar publiek. Elk nummer is als een tractatie van haar aan de luisteraars, waarbij ze in het kort de tekst in het Engels uitleg. Zo kun je er nog meer in het nummer op gaan samen met het ritme en de bekoorlijke melodie. De nummers gaan vaak over vrouwen en onderwerpen uit haar geliefde land Mali.

De passie voor muziek straalt van Fatoumata. In het begin zingt en speelt ze veel nummers op de gitaar. Aan het einde van haar optreden gaat ze meer dansen. Als professioneel danseres beweegt ze met geaarde gratie. Ze betrekt het publiek erbij door hen letterlijk op het podium te trekken. Daar mag iedereen losgaan in nabijheid van Fatoumata.

Heb je dit feestje gemist?
Ze komt op 5 augustus terug naar Amsterdam voor een optreden in het concertgebouw.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s