De groene flow


Om het volgende natuurwonder met eigen ogen te zien moet je naar Nieuw Zeeland reizen. In een favoriet wandelgebied, hoog gelegen tussen vulkanische bergen met kale toppen liggen drie meertjes. De kleur van het water varieerd van turkoois blauw naar emerald groen. De kleur vormt een contrast met de rood bruine krater en licht geel en grijze oevers van de kraters.

Soms beroerd het binnenste van de aarde zich en worden de meren door de warmte  in een nevel van stoom gehuld. In de winter steekt de turkoois blauwe kleur fel af tegen de witte sneeuw, maar het meest bekend is het meer in de emerald groene kleur.

Hoe kan dit water zo wonderlijk groen ogen?
De drie met water gevulde kraters worden Emerald Lakes genoemd en hebben hun groene kleur te danken aan minaralen die uitspoelen uit de aangrenzende thermische gebied.

Emerald-lake-New-Zealand

Emerald Lakes in New Zealand

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s