Flow onder een laag ijs


Het diepste meer van onze aarde wordt in de winter magisch wit met aquamarijn blauw ijs. Onderbroken witte sneeuwvlakte van het bevroren Baikal meer in Rusland reflecteert de helder blauwe kleur. De geometrisch ijsschotsen van verschillende diktes zitten gevangen in het bevroren wateroppervlak.

De kleur van het water van het Baikal meer veranderd van tijd tot tijd. In de lente, net na het smelten van het water heeft het meer een blauw groene en aquamarijne kleur. In de zomer is het meer groen door de groei van massa’s algen, die het eco systeem van het meer verstoort. De algen onttrekken zuurstof uit het water, waardoor vissen dood gaan. In de herfst lijkt het meer donker grijs als gevolg van grote wolkpartijen en mist.

MRstar-heart-aquamarijn

Het Baikal meer in Rusland

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s