Het vijf kleuren meer


Water in vijf kleuren. Dat klinkt als een sprookje. Dit sprookje bestaat. In het meer in de negen dorpen vallei in China tovert het water vijf kleuren vanuit zijn transparantie tevoorschijn. Blauw, turquoise en groen tot lichtbruin, donkergrijs en lichtpaars zien het meer Jiuzhaigo. Het meer en de negen kleine Tibetaanse dorpen zijn een nationaal park en een beschermt gebied.

 

De reden van de vele kleuren wordt verklaard door de mineralen, de hoge concentratie calcium carbonaat die in het water zitten, kleuren van waterplanten, de verschillende watertemperaturen en de breking van het licht. In de herfst is het kleurspektakel van dit meer nog bonter met geel, oranje, rode, bruine en groen bladeren aan de bomen.

MRSTAR-HIY16-2-Jiuzhaigou-China

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s