Goodbye Prince


Prince is weg, een rockster en filmster, schrijver en mode icoon.
tekst Monique Ravensberg
Prince 1981

Je ogen en funky beat
trokken mijn aandacht 
dat was niet controversy
maar elke keer een nieuwe verrassing
in een herkenbare beat

het geheim van authenticiteit
is Prince levende waarheid
die voortleeft in inspiratie

Prince to dress
sexy en dandy
style yourself
Prince forever


Prince is  weg. Maar niet zonder heel veel muziek en looks. Vooral the look van zijn grote ogen inspireerde mij. In 1981 ging de strijd tussen hem en Rick James met superfreak. Het waren de ogen van Prince die in mijn schoolagenda naar me keken.  En dat met het veelbelovende jaar 1999 in het vooruitzicht. 

Speels
Met paars als herkenningskleur, een liefdes symbool als naam was hij de Prince in zichzelf opnieuw uitvinden als anderen hem labelden of claimden. Hij was zichzelf in zijn stijl, het embodyment van sexy dandy man op hakken.

love symbol PrinceIk geniet nog volop van zijn nummers die hij zelf zingt en nummers die door anderen zijn gezongen, zoals Sheila E, Vanity 6, Patti LaBelle en Shaka Khan.

Als muzikant net zo veelzijdig als zijn uiterlijk. Meerdere instrumenten, muziekstijlen, muzikaal met diverse artiesten samenwerken en talent herkennen en koesteren. Daarin ook nog vaak je eigen beat laten klinken.

Als persoon was hij duidelijk over zijn creatie. Hij ging voor zijn werk staan. Purple rain is zijn werk en niet van de platenmaatschappij. Hierin empowered hij andere artiesten om voor hun intellectuele rechten op te komen.

Op het podium speelt hij met stralende energie muziek vanuit de soul. Achter de schermen gaf hij in stilte geld aan goede doelen. Wellicht lijkt hij daarmee zelf controversieel, maar alles past bij zijn geniale gave om op een speelse manier met muziek mensen bij elkaar te brengen en dat doet hij nog steeds.Prince come

more …
Prince lifestijl
v
ele gezichten van Prince
mode icoon Prince

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s