Nneka on stage


Nneka powerful Nneka on stage

Het concert begint zonder inleiding met het nummer Soul is Heavy. Dat kun je maar gehad hebben, want Nneka heeft nog veel meer in petto. In een vorig blog heb ik meer de kant van Nneka benoemd waarin zij zich inzet voor landrechten van haar geboortestreek Ogoniland in Nigeria. Haar nummers gaan vaak over onrecht en maken mensen bewust hiervan. Maar de grootste boodschap van Nneka is de kracht van liefde.

Nneka hoog intens

Na drie songs komt Nneka met een speech. Ik luister geboeid en voel haar woorden. Nneka deelt delen.

Delen is van deze tijd, denk maar aan de deel economie. Maar Nneka gaat verder dan delen van kwaliteiten en talent. Ook het delen van gevoel is nodig. Immers we zijn samen 1. En als 1 kunnen we elkaar en de wereld verder ontwikkelen naar een meer liefdevollere wereld.

De boodschap van delen van gevoel verteld Nneka niet alleen, ze beleefd het als ze zingt. Dat maakt haar krachtig en uniek. In haar nummers wordt het onrecht in onze wereld zichtbaar, of het nu onrecht tussen twee personen of van gemeenschappen betreft, we zijn allen getuigen van wat er gebeurd.

In het nummer Africans zingt ze vragend aan de mensen om mee te gaan met haar, naar de ‘Nneka kant’. Daar is het warm en vol met liefde. Zo weet ze iedereen in het hier en nu met elkaar te verbinden om deel uit te maken van delen.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s