colorful peace


peace ladybird

peace ladybird

Vandaag is het internationale dag voor de vrede.

Je kunt je afvragen of deze dag zin heeft. Er is op zoveel plekken op de aarde oorlog, of het dreigt tot gevechten te komen. Sommige mensen zeggen dat we oorlog nodig hebben om ons niet te vervelen. Anderen zeggen dat het de economie draaiende houdt met de wapenhandel. Dan is er nog de versie dat er te veel mensen op deze aarde zijn en er daarom oorlog is.

Ik bekijk het vanuit de kant van moeder aarde. Moeder aarde heeft genoeg uitdagingen voor ons in petto. We hebben elkaar nodig om daar goed uit te komen en verder te ontwikkelen. Vrede en samenwerken in plaats van elkaar vernietigen.

De economie is een systeem dat gemaakt is en daar profiteren slechts een paar mensen van. Dat is de verhouding van 1% van de rijken die 90% van de grondstoffen bezitten. Maar de waarden die uitgedrukt wordt in geld is niet de echte waarde. De echte waarde is moeder aarde en zij heeft ook de oplossingen.

Het kan best zijn dat er te veel mensen op aarde zijn. Dat kan ook op een andere manier opgelost worden. Voedseltekort is een economisch probleem, gecreëerd door ongelijke verdeling en uitputting van de aardbodem in veel delen van de wereld. Daar heeft de verwoestijning vrij spel.

Bovenstaande scenario is somber. Hier tegenover staat dat we voor een enorme uitdaging staan samen te werken. Om slimme innovatieve technische oplossingen te komen die in harmonie zijn met moeder aarde. Want in harmonie met de natuur is in harmonie met ons. Vrede is daarin een van de eerste stappen om samen te komen.

GEOFF LAWTON – “ALL THE WORLD’S PROBLEMS CAN BE SOLVED IN A GARDEN”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s