We love green


welovegreen17

When you’ve been to the festival WE love green in Paris you’ve seen a way colorful green can be. The festival embrases awareness about green lifestyle, wich is shown in the program tha’s presented.
I had a shortlist with me of things a wanted to see and hear.

Vandana Shiva of course I wanted to see her. I didn’t meet her, but I met Yunus Muhammed and was able to pose him a question. Since we need to change the systems in order to still have nature, food and life on mother earth, my question was about money. What is money value is not gold but the quality of nature. What is the world going to look like when mother earth comes first?

I liked his ideas of commercial goal and look what will happen after its purpose is served. Can it be combined with a social goal. He mentioned the Opympic games. What is Paris is gonna be the host in 2018. With such an event you need 18.000 beds for atlics as well as their team. What will happen after the games. Can you design it upfront that after the games it final destination is the homeless people of Paris.

Vandana Shiva did her talk and appel on joining her in the foodsecurity campaign on stage. Food security and the value of seeds is the hart of the continuation of life. Great inside from world activist leaders on keeping the quality of life high for ourselfs and future generations. This can only be done if we have the courage to speak out, teach, innovate and implement local green life, learn from it and grow. That also gives a colorful green world in cities and countrysides.

welovegreen17think

 

We Love Green is een duurzaam muziekfestival in het stadscentrum van Parijs. Een eclectische mix van rock, pop en elektronische muziek weerspiegelt de inclusieve natuur van We Love Green. Over twee dagen spelen er bekende en nieuwe artiesten.

Met milieuvriendelijke waarden in de kern bevordert We Love Green verantwoordelijkheid en gemeenschapswaarden. Zijn consistente innovatieve lineups tonen grote Franse artiesten en internationale namen. Hierin zijn techno, indie rock en RnB sterk vertegenwoordigd. Lokale voedselproducenten en cateraars voegen ook toe aan het gevoel van verbinding met de bredere gemeenschap in een gezamenlijk outdoorfeest.

Als je naar het festival Welovegreen in Parijs bent geweest, heb je gezien hoe kleurrijk groen kan zijn. Het festival maakt je bewust van de groene levensstijl. Dit wordt getoond in het programma, een mix van muziek, eten, kunstobjecten, innovaties, conferenties.

Ik had van tevoren een wenslijst gemaakt van wat ik wilde zien en horen. Vandana Shiva wilde ik zien. Ze sprak op het podium. Ik ontmoette Yunus Muhammed en kon hem zelfs een ​​vraag stellen.

We moeten het economisch systeem veranderen om de moeder aarde leefbaar te houden. Mijn vraag gaat over geld. Wat is geldwaarde is niet goud, maar de kwaliteit van moeder aarde is. Hoe zou de wereld er dan uit zien?

De ideeën van Yunus om commerciële doelen te koppelen aan sociale doelen zijn goed te realiseren. Hij noemde de Opympische spelen. Wat als Parijs in 2018 gastheer is. Met de Olympische Spelen heb je 18.000 bedden nodig voor de atleten en hun team. Wat gebeurt er na de spelen met deze bedden. Kun je dit gegeven meenemen voordat je gaat ontwerpen. Dan kunnen de bedden na de spelen naar de daklozen van Parijs.

Vandana Shiva deed haar speach en opreop over Voedselzekerheid vanaf het podium. Voedselzekerheid en de waarde van zaden is het hart van leven. Inzichten van wereldactivisten om de kwaliteit van het leven hoog te houden voor onszelf en toekomstige generaties. Dit kan alleen als we de moed hebben om kennis te delen, te innoveren en implementeren van nieuwe technologien, systemen samenwerken en gemeenschappen rondom lokale groene economie bouwen. Dat geeft een kleurrijke groene wereld op het platteland en in steden. Do mee met de campagne van Vandana.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s