Benjamin @ we love green festival


Benjamin St. Clementine is born on December 7, 1988 born in London. His parents are of Ghanaian descent. In 2008 he moves to Paris, where he playes as a multi-instrumentalist on the streets and in the subway. After 2 years when he’s playing in line 2 of the Paris metro Benjamin is noticed by a producer.

Equipped with a piano or guitar Benjamin sings with a deep voice. He writes his own lyrics, wich have a poetic surrealistic storytelling in a song.

An EP with three titles appears in June 2013 in the composition “Cornerstone”. After his performance at Jools, he is enjoying increasing popularity.

In the concert hall, he plays a lot on behind the piano. He captivates the audience and the concert hall is so quiet that quietness itself becomes an energy. At the festival he surprise his audience. He appears in an new setting with two musicians and six additional vocals in blue and white overalls. Most of the song he plays are out of his new reportoire.

The audience request for the song “Don’t complain”, but Benjamin remains loyal to his new reportoire. At the same time he seeks more interaction with his audience. With the song “Condolence” the audience sings along. Benjamin took this opportunity to let the audience sing for him.

Love him or hate him,
just don’t complain

BENJAMIN CLEMENTINE

Benjamin St. Clementine is geboren op 7 december 1988 geboren in Londen. Zijn ouders zijn van Ghanaanse afkomst. In 2008 verhuist hij naar Parijs, waar hij als multi-instrumentalist speelt op straat en in de metro. Na 2 jaar wanneer hij in lijn 2 van de metro van Parijs speelt, wordt Benjamin opgemerkt door een producent.

Uitgerust met een piano of gitaar zingt Benjamin met een diepe stem. Hij schrijft zijn eigen teksten, die herinneren aan een poëtisch surrealistische verhaal in een lied. In juni 2013 verschijnt een EP met drie titels in de compositie “Cornerstone”. Na zijn optreden bij Jools geniet hij van toenemende populariteit.

In de concertzaal speelt hij veel achter de piano. Hij boeit en het publiek en de concertzaal is zo stil dat stilte energie wordt. Op het festival verrast hij zijn publiek in een nieuwe setting met twee muzikanten en zes extra vocals in blauwe en witte overall. Hij speelt veel nummers uit zijn nieuwe reportoire.

Ondanks het verzoek van het publiek om ‘Don’t complain’ te spelen, blijft hij trouw aan zijn nieuwe repertoire, waarin hij meer interactie met het publiek zoekt. Met het lied “Condolence” kan het publiek meezingen. Benjamin maakt van deze energie gebruik door het publiek voor hem te laten zingen.

Hou van hem of niet,
but don’t complain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s