Danser encore Scheveningen


Nederlandse tekst onderin

After practicing several times and postponing a few times due to rain, there’s finally sunshine on Sunday 30 May. The group from The Hague is all set and ready to dance amidst day tourists in Scheveningen.

Dancer Encore
Danser encore group is located to the left of the Kuhrhaus on the boulevard. The musicians start to play first. Slowly the dancers come into the picture. Everyone is dressed colorful. Scarves give extra charm to the whole setting. Solo vocals start and then the rest follows with the Dutch text ‘luister goed’.

Clap and Free

The cheoreography of the dance goes smoothly. There’s also a part of free dansing. In the part of the clap, everybody shouts ‘free’. The whole performance takes about 6 minutes and ends with acapella that slowly fades away.

A dancer dances like a great sorceress on springy stilts and a stick in her hands along the boulevard. Her schadow is magical.  Above and below the boulevard people stop to film. Others move along to the music.

Again
The performance leaves the group wanting more. Why not? Further on, a beach tent offers more shelter. There is less wind and the music sounds different there. When everyone is there, the violinist starts playing, followed by the other musicians. The dancers slowly emerge from the passing pedestrians. People sit down on the ground to watch the whole performance and applaud afterwards.

Third performance
But why not again? On the paved road on the beach. Everyone is interested. Before the start there’s time for pictures of the participants with the sea as a backdrop.

The musicians take their position. There is less room for the dancers, but everyone can improvise. And the beachgoers are amazed.

Finally, a group photo is taken. Everyone excited with their arms in the air.
Someone asks what this is for? For love, connection and keep dancing through life together.

 

Na meerdere keren oefenen en een paar keer uitstellen wegens regen, is het zondag 30 mei eindelijk zonneschijn. De Haagse groep is helemaal klaar om te dansen tussen de dagjestoeristen in Scheveningen.

Dancer Encore
Dancer encore groep bevindt links van het Kuhrhaus op de boulevard. De muzikanten beginnen eerst te spelen. Langzaam komen de dansers in beeld. Iedereen is kleurrijk gekleed. Sjaals geven extra charme aan de hele setting. De solozang begint en dan volgt de rest met de Nederlandse tekst ‘luister goed’.

Klap en vrij
De choreografie van de dans gaat soepel. Er is ook een stukje vrij dansen. Op het moment van de klappen roept iedereen vrijuit. De hele voorstelling duurt ongeveer 6 minuten en eindigt met acapella die langzaam vervaagt.

Een danseres danst als een grote tovenares op verende stelten en een stok in haar handen over de boulevard. Haar schaduw is magisch. Boven en onder de boulevard stoppen mensen om te filmen. Anderen bewegen mee op de muziek.

Nog eens
Het optreden laat de groep verlangen naar meer. Waarom niet? Verderop biedt een strandtent meer beschutting. Er staat minder wind en de muziek klinkt daar anders. Als iedereen er is, begint de violist te spelen, gevolgd door de andere muzikanten. De dansers komen langzaam vanuit de voorbij lopende voetgangers tevoorschijn. Mensen gaan zitten op de grond om de hele voorstelling te bekijken en applaudisseren na afloop.

Derde optreden
Maar waarom niet nog een keer? Op de verharde weg op het strand. Iedereen is geïnteresseerd. Voor de start is er tijd voor foto’s van de deelnemers met de zee op de achtergrond.

De muzikanten zijn nemen hun positie in. Voor de dansers is er minder ruimte, maar iedereen kan improviseren. En de strandgangers staan ​​versteld.

Tot slot wordt er een groepsfoto gemaakt. Iedereen enthousiast met de armen in de lucht. Vraagt ​​iemand waar dit voor is?
Voor liefde, verbinding en samen blijven dansen door het leven.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s