Dancer encore Rotterdam


Nederlandse tekst onderin

Flashmob
A
dancer encore is regularly organized throughout the Netherlands. A musical public surprise where everyone is free to sing or dance. This is how a connection is established. On July 18 it is the turn of Rotterdam in the heart of the city. The sun is shining and it’s warm.

Several demonstrations were facilitated by the Rotterdam police in consultation. This creates a confidence that’s unfortunately hard to find in other cities. Although a flashmob is not a demonstration the police requested to be a part for safety. It can happen that people have bad intentions.

An officer on a bicycle facilitates the two flashmobs. The audience is pleasantly surprised by the enthausiastic group of musicans, singers and dansers.

Oude Binnenweg
The first Flashmob starts on the Oude Binnenweg. Due to the beautiful weather the terraces are full. Then the musical surprise comes by with dancing and singing. It makes people happy and they film and photograph. Others dance along to the Karel Doormanstraat.

Witte de Withstraat
From the Oude Binnenweg it’s a short walk to the Witte de Withstraat. This street is known for art, exclusive shops and nightlife. Here too, the terraces are full of people.

Part of the street is closed to traffic. Great for the dancers and musicians to show and hear there. Here too people start filming with their mobile phones and some of them dance along for a while. At the end of the Witte de Withstreet at the Eendrachtsingel there’s time and space for a group photo.

Tastes like more
The flashmob is a succes. Some participants go to the museum park to cool down. Wonderful to chill together in the shade on the side of the water. Healthy veggie snacks and drinks are being handed out. Chat together and look ahead to the next Flashmob. Because doing a flashmob is so much fun. This tastes like more.

Flashmob
Regelmatig wordt er door het heel
Nederland danser encore georganiseerd. Een muzikale publieke verrassing waarbij iedereen vrij is om mee te zingen of dansen. Zo wordt er een verbinding gelegd. Op 18 juli is het de beurt aan Rotterdam in het hart van de stad. De zon schijnt en het is warm

Politie
Meerdere betogingen zijn door de Rotterdamse politie in goed overleg gefaciliteerd. Daarmee is er een vertrouwen, die in andere steden helaas ver te zoeken is. Een agent op de fiets faciliteert de twee
flashmobs.
Ondanks de aanwezigheid van de agent is het publiek aangenaam verrast.

Oude Binnenweg
De
Flashmob was dit keer lopend en startte op de Oude Binnenweg. Met Het mooie weer zaten de terrassen vol. Muzikale verrassing komt voorbij met dansen en zingen. Mensen worden er blij van. Er wordt gefilmd en gefotografeerd. Andere dansen lekker mee tot aan de Karel Doormanstraat.

Witte de Withstraat
Vanaf de oude
Binnenweg is het een klein stukje lopen naar de witte de Withstraat. Deze straat staat bekend om de kunst, hippie winkels en het uitgaan. Ook hier zitten de terrassen vol met mensen. Een deel van de straat is afgesloten voor verkeer. Prima voor de dansers en muzikanten om zicht daar te laten zien en horen. Ook hier staan er mensen met hun mobiel te filmen en sommigen dansen even mee. Aan het einde bij de Eendrachtsingel is er tijd voor een groepsfoto.

Samen chillen
Na de flashmob gaan een aantal nog gezellig chillen in het museumpark. In de schaduw aan de kant van het water is het lekker vertoeven. Er worden gezonde hapjes uitgedeeld en drankjes. Napraten en alvast vooruit kijken naar de volgende flashmob. Want dit is zo leuk, dit smaakt naar meer.

 

2 thoughts on “Dancer encore Rotterdam

  1. Wat een blije plaatjes! Lekker bezig…
    Toch ff een klein zeikpuntje: Flashmob is met een B! Of is het voor de grap? :o)

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s