Freedom Sandra


Maandag 14 november, een week wel te verstaan
Ben je plots en eenzaam van ons heen gegaan
Alles voor de rust

Velen die je kennen zijn geschokt
met vragen van ongeloof geblokt
en hart vol van verdriet

Onder de mensen bloeide je energie op
geven en nemen non-stop
Liefdevol, moed en verbindend

Menige manifestatie zijn opgefleurd
met jou borden en teksten gekleurd
Alles voor rechtvaardigheid en vrijheid

Aan initiatieven gaf je kracht en tijd
zoals het Museumpark, fietsen en dansen voor de vrijheid
om samen in onze kracht te staan

De binnenwereld was verward en eenzaam
Je zag veel dingen niet goed gaan
Je probeerde het te keren
maar kon niet meer relativeren
waar was het vertrouwen
om keuzes te onder bouwen
Je kon je niet verbinden met alle goede adviezen
Medicatie deed jezelf nog meer verliezen
De slaap bleef weg in de nacht
het heeft wanhoop gebracht

Zondag 21 november om 14.00 uur komen we samen om in gevoel en gedachten bij Sandra te zijn. Het Museumpark is onherkenbaar door verbouwing. Als gelijkgestemden hebben mensen elkaar hier elke zondag kunnen ontmoeten toen de samenleving op slot zat. Toen veel mensen tot isolement zijn gedreven door hun eigen overheid, was er in het park plek voor ontmoetingen.

Museumpark – HNI Het Nieuwe Instituut
Nu ontmoeten wij elkaar in de kou en de regen voor Sandra. Maar schuilen voor de regen kan bij het Nieuwe Instituut. Daar worden van meegebrachte kaarsjes een hart gevormd, die de overdekte ruimte verlicht.

Er zijn mensen uit de wereld van manifestaties voor de vrijheid,  maar ook mensen uit andere kringen en uit haar buurt. Ruim 60 bekenden die konden komen staan erom heen. Dan zijn er nog velen die niet hier aanwezig kunnen zijn, zoals Max, Petra de Kikker, Jan van Gils (lezingen over 5G) en Djeemie (Bruggenmars Rotterdam). Zij zijn er in gedachten bij.

DJ Djass
John Voll is met zijn fiets gekomen, waar zoals altijd zijn muziek apparatuur aan vastzit. Zovele manifestaties speelt hij muziek om mensen een hart onder de riem te steken en te verbinden. Dat was genoeg om met Sandra een goede band te hebben.

Hij heeft een playlist voor haar gemaakt. Ook deelt hij foto’s van Sandra uit met inspirerende teksten.

Fietsen voor Vrijheid
Gerard van fietsen voor vrijheid heeft een papier in de hand om woorden te geven aan zijn bewondering en gevoel voor Sandra. Ook zijn vrouw Tineke spreekt en leidt een gebed voor haar zielenrust.

Mijn vriendin
Ikzelf spreek vanuit het hart. De vragen van ongeloof wil ik stillen door mijn begrip voor Sandra uit te spreken. En tegelijk haar kracht neer te zetten. Maar er is ook ruimte voor haar dierenliefde. Als konijnen liefhebber kwam ze vaker bij mij thuis. Dan bracht ze een kleine attentie voor mij en een groot cadeau voor mijn konijn Nala. Als ze haar oppakte bleef Nala bijna het hele bezoek op haar arm.

Museumpark
Veel mensen van het museumpark zijn gekomen om haar een laatste eer te bewijzen. Gerard is Sandra’s demo maat, ze gingen vaak samen op pad. Hij is oprichter van de museumpark groep en vertelt dat Sandra deze groep groter heeft gemaakt en een telegramgroep heeft opgezet.

Revrouwlutie
Debbie, die bekend staat onder de naam Revrouwlutie spreekt over het onderwerp van zelfdoding. Het komt vaker voor dan je denkt en het is heel belangrijk dat iemand terecht kan en begrip vind. Revrouwlutie vlogt en live streamt vanaf het begin de manifestaties voor Vrijheid,

Daphne vertelt over de energetische band met Sandra. Een andere vrouw zingt een lied voor Sandra. Donna is met haar camera gekomen. Ze livestreamt manifestaties en acties voor de vrijheid.

De bijeenkomst in het Museumpark is geweest. De prangende vragen zijn gekalmeerd.
Het verplaatsen in de ander om de pijn te begrijpen is geboren uit compassie en een kracht die zelfs in de onzichtbare wereld voelbaar is.

We zijn samen gekomen,
om te ervaren, verdriet en inspiratie te delen,
Om Sandra te herdenken en rust te schenken.
Deze rust is jou zo gegund na zoveel innerlijke pijn,
mag jou ziel in zaligheid zijn.

Sandra, een mensen mens
Je zette je in voor de vrijheid van de mensen. Hiervoor heb je je verbonden aan talloze initiatieven om ze te versterken en promoten. Deze initiatieven op een rijtje zijn onder andere Museumpark, Dance for Freedom Rotterdam en Fietsen voor Vrijheid. Als vrijwilligers hebben we je vaak zien flyeren bij manifestaties, vrouwen voor Vrijheid, Danse Encore en de witte pakken. Ook verspreide je de Andere Krant en wellicht nog meer. Daarnaast zag je Sandra in vrouwencirkels en drumcirkels.

Het is mogelijk om de nabestaanden ondersteuning te bieden tot 21 december 2022 met een mooie herinnering of dierbare foto op de herdenkingspagina van Sandra. http://www.vanderspek.memoria.nl Naam: Sandra Code: A6HBTW

 

 

Advertisement

2 thoughts on “Freedom Sandra

  1. vier je leven daar waar je heen gaat of bent lieve Sandra..ook daar zul je een aardeEngel zijn..een lichtje die hier zo nodig was maar daar ook..heel veel plezier op je reis en vergeet ons niet..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s